I
NTERCANVI GENÈTIC
www.labordadurtx.org >> noticies >> Intercanvi genètic

Seguint amb la política de col·laboració que vàrem iniciar ja fa temps, els responsables dels centres de cria de La Borda d'Urtx i l'Oronet han viatjat a Kolvereid (Noruega) -a uns mil quilòmetres al nord d'Oslo- a casa de l'Astrid Brene de l'afix Laugtun's Kennel per fer un intercanvi de Muntanyes d'acord amb un programa preestablert.
 

arribant a Lauga

l'Astrid amb l'Escaleta i en Dellui

La Borda d'Urtx ha portat a l'Astrid una femella anomenada "Escaleta de la Borda d'Urtx" i un mascle de nom "Dellui de la Borda d'Urtx", ambdós d'11 mesos. A la vegada l'Astrid ha donat a la Borda d'Urtx dos mascles de 4 mesos de nom "Laugtun's Odin" i "Laugtun's Oliver" els quals es sumen a la femella que ja va portar l'Astrid el març de 2004
-quan tenia 2 mesos i de nom "Laugtun's Tundra"- a la visita que va fer a la Borda d'Urtx. Al mateix temps l'Astrid ha lliurat a l'Oronet una femella de 4 mesos anomenada "Laugtun's Opal".

característic paisatge del
camp noruec amb fiord
 
 
sitges de la granja de l'Astrid

Pensem que són bàsiques i imprescindibles aquestes importacions i exportacions, les quals permeten incorporar una adequada variabilitat genètica als programes de cria dels "centres de cria col·laboradors" i així optimitzar la qualitat dels nostres cadells i futurs reproductors.

Opal, Odin i Oliver "arreglant" el jardí de l'Astrid
Joan, Lluís, Astrid, Gunnar i Savanna

A més, el viatge ha estat molt interessant i enriquidor per a tots nosaltres i ens ha permès conèixer els excel·lents Muntanyes que té l'Astrid i una bona part del fantàstic país noruec.

la Maribel i l'Astrid preparant la tornada

Opal, Oliver i Odin arribant a casa

 
JOAN FERRER i SIRVENT
LA BORDA D'URTX 17538 URTX (Girona)
CATALUNYA
Telf: +34-629-613399
e-mail: joanferrer@labordadurtx.org