U
N EQUIP QUE TRIOMFA
www.labordadurtx.org >> noticies >>

ARMAND FLAUJAT i VIAYNA , pastor de Bor, poblet situat a la comarca catalana de la Cerdanya al cor dels Pirineus Orientals, i la seva gossa UNA , segueixen triomfant al guanyar el Campionat dels Països Catalans de Gossos d'Atura de 2004. I a més, van estar seleccionats per participar en el “Championat Européen de Chiens de Berger” que es va cel·lebrar el passat dia 23 de juliol a Geynals (França) quedant classificats en un meritori 9º lloc davant de lo milloret d'Europa.

UN EQUIP QUE TRIOMFA

Aquest equip, que al llarg dels últims anys ha quedat classificat en els primers llocs dels concursos que es fan arreu dels Països Catalans, va culminar les seves actuacions a l'any 2001 guanyant el Campionat dels Països Catalans de Gossos d'Atura i aquest any 2004 ha revalidat aquest títol.

El dia 18 del passat mes de juliol van guanyar el concurs que enceta la temporada. Es tractava del “Concurs Internacional de Gossos de Pastor d'Oceja” que va reunir a 17 participants vinguts de França, País Basc i Catalunya, estant considerat com un dels més difícils del circuit català. Oceja és un poblet de la comarca de la Cerdanya d'administració francesa i que enguany va celebrar la 20ena edició d'aquesta tradicional prova.

El diumenge següent es va celebrar a la població de Prades, situada a la comarca catalana del Baix Camp, el “17è Concurs Internacional de Gossos d'Atura” amb una participació d'11 pastors vinguts de França, Euskadi i Catalunya, sent el segon concurs que puntua per la mateixa Lliga i es va repetir el mateix d'Oceja: el tàndem UNA-ARMAND , funcionant com un instrument de màxima precisió, van tornar a guanyar.

Armand i Una reben el trofeu dels primers classificats a Prades

Després van venir els concursos de Canillo (Andorra), Llavorsí (Pallars Sobirà), Castellar de n'Hug (Berguedà) i Ribes de Fresser (Ripollès) en que es van classificar en 4º, 3º, 1º i 2º lloc respectivament. En acabar el concurs de Ribes –l'últim de la temporada- se'ls hi va fer entrega del trofeu que els acreditava com campions d'enguany.
 
L'Armand i un dels seus fills aixecant el trofeu de
primers classificats del Campionat 2004

Es dóna la circumstància que l' Armand també és un dels molts pastors que fan servir per protegir el seus ramats els gossos de Muntanya dels Pirineus: Ossa i Aixeus de la Borda d'Urtx són els encarregats de vetllar perquè UNA i els seus congèneres de conducció del ramat puguin fer el seu treball sense que cap element estrany pertorbi a les ovelles.

Ossa i Aixeus de la Borda d’Urtx fent guàrdia al ramat

El sentit de responsabilitat i cooperació i el gran coneixement i amor que l' Armand té pels gossos de pastor, l'ha portat a acceptar ser membre de la Junta Directiva i de la Comissió de Cria del Club del Gos d'Atura Català i soci fundador i membre de la Junta Directiva de l'Institut Pirinenc del Gos de Muntanya dels Pirineus.

Enhorabona Armand!!!

 
JOAN FERRER i SIRVENT
LA BORDA D'URTX 17538 URTX (Girona)
CATALUNYA
Telf: +34-629-613399
e-mail: joanferrer@labordadurtx.org