L
A PREVENCIÓ DEL COP DE CALOR
www.labordadurtx.org >> divulgació >> sanitat i malalyies

Per desgràcia, massa sovint, les persones cometem errades, i en arribar l'estiu hem d'estar molt a l'aguait de la influència que pot tenir el sol en els nostres companys.

COP DE CALOR: PERILL

Un cop de calor es defineix per una elevació extrema de la temperatura corporal (més de 40,5ºC). És la conseqüència d'una exposició prolongada a unes temperatures ambientals elevades.

Quan els gossos tenen calor no transpiren com nosaltres, per tant, no poden refredar el seus cossos gràcies a la suor. Els nostres companys lluiten essencialment contra la calor panteixant (augmentant la seva freqüència respiratòria). Però, si l'exposició és prolongada, els moviments respiratoris esdevenen forçats i disminueix la seva eficàcia. Llavors, la temperatura corporal pot arribar ràpidament als 41 ºC. i tot seguit es pot produir una deshidratació extrema i un xoc cardiovascular, sovint fatal.


CONSELLS PER A PREVENIR-LO

QUÉ HEM DE FER SI, TOT I AIXÍ, ARRIBA EL CAS

Hem de recobrir ràpidament el cos de l'animal amb tovalloles humides i portar-lo amb urgència a la clínica veterinària més propera per reanimar-lo.

 
JOAN FERRER i SIRVENT
LA BORDA D'URTX 17538 URTX (Girona)
CATALUNYA
Telf: +34-629-613399
e-mail: joanferrer@labordadurtx.org