E
NCREUAMENT:USSEL DE LA BORDA D’URTX & VI’SKALY’S CATTLE KATE
www.labordadurtx.org >> noticies >>

El passat dia 7 de Novembre va fer un any que van arribar a la Borda. després d’un viatge de 25 hores pràcticament sense parar. la Pernilla Sandström i en Daniel Norrlid procedents de Löberöd (Suècia). Va ser així perquè el seu veterinari els hi va dir que la seva gossa Vi’skaly’s Cattle Kate Johnson estava ovulant i per tant s’havien d’espavilar si volien que el encreuament amb l’Ussel de la Borda d’Urtx reeixís.

Després de convidar-los a dinar vàrem presentar la Kate a l’Ussel i no ens va costar gens que s’aparellessin, fet que van repetir el dia següent. La Pernilla va recollir els fruits d’aquesta unió dos mesos desprès en forma de dotze meravellosos cadellets suecs: 9 mascles i 3 femelles.

 La Pernilla amb Vi’skaly’s Cattle Kate Johnson a la Borda d’Urtx
 
 

Ussel de la Borda d’Urtx
 

Ussel de la Borda d’Urtx i Vi’skaly’s Cattle Kate Johnson consumant la unió
 

Varem acordar que la Borda d’Urtx es quedaria amb 2 cadellets pels drets de l’encreuament: un mascle fruit d’aquest encreuament i una femella procedent d’una altre cadellada que va néixer també el mateix mes de Gener. Aleshores, vàrem organitzar un viatge perquè els cadellets arribessin als Pirineus: La Pernilla i en Daniel van viatjar des de Löberöd (Suècia) a Frankfurt (Alemanya) i en Joan els va anar a recollir allà, així ens vam repartir els quilòmetres d’una manera equitativa, fet que tots ho varem agrair.

Exposem a continuació unes quantes fotos d’aquests dos cadellets, que serviran per ampliar el reservori genètic dels reproductors de la Borda d’Urtx. 

  En Daniel, la Pernilla i en Joan a Frankfurt amb els cadellets
 
  Vi’skaly’s Paso Doble i Vi’skaly’s Teasing Taminga a l’edat de 9 mesos
 
            Vi’skaly’s Paso Doble i Vi’skaly’s Teasing Taminga a l’edat de 10 mesos
 

          Vi’skaly’s Paso Doble i Vi’skaly’s Teasing Taminga a l’edat de 10 mesos

L’afixe Vi’skaly’s correspon a un dels centres de cria més importants de Suècia i per les noticies que ens fa arribar la Pernilla els germans del Vis’kaly’s Paso Doble i de Vi’skaly’s Teasing Taminga s’estan classificant en els primer llocs a les exposicions que es presenten al Països Escandinaus.   


 

 
JOAN FERRER i SIRVENT
LA BORDA D'URTX 17538 URTX (Girona)
CATALUNYA
Telf: +34-629-61-33-99
e-mail: joanferrer@labordadurtx.org